En unik oplevelse med sjæl og hjerterum
Hotellet er beskrevet af
Henrik Særmark-Thomsen
Bureauchef i Check Point Travel
Villa Maria har 3 stjerner. Men dem, der har boet på hotellet, vil vide, at det i stedet burde have 5 hjerter. Villa Maria på Ischia er har nemlig sjæl og hjerterum som få hoteller i verden. Og maden? Den er mindst lige så enestående!
Det er en solbeskinnet formiddag i oktober. Gennaro viser mig rundt på det hotel, der har været i familiens eje i generationer. Hotel Villa Maria ligger på en klippe med vidunderlig udsigt til havet i en af de mest maleriske byer på øen Ischia, Sant’Angelo.
”Det er min far, der tager sig af receptionen. Min mor og min moster styrer køkkenet,” forklarer han og peger i retning af receptionen, hvor hans far er ved at tage imod et par nyankomne. Der rumsteres, snakkes og grines i køkkenet, hvor hans mor og moster så småt har taget hul på forberedelserne til aftensmaden.
Hjemmelavet italiensk mad, når den er bedst
”De kan godt lide at lave mad,” konstaterer han med et smil. Det fandt jeg ud af i går. Jeg ankom sidst på eftermiddagen og meldte mig på til middagen. En fast menu til en fast pris. Det skulle vise sig at være en overordentlig god beslutning. Jeg dukkede op på terrassen 15 minutter før middagen. Fik anvist et bord med udsigt til havet og solnedgangen og var faldet i staver over udsigten med et glas hvidvin, da klokken ringede. Rundt omkring mig rejste folk sig fra bordene med en forventningsfuld mumlen. Nu var der antipasti. Under vinrankerne stod et stort vinkelformet bord bugnende fuldt af klassisk italienske og lokale forretter anrettet på håndmalede fade. Selv de italienske gæster var benovede. Det viste sig kun at være begyndelsen. For siden blev der serveret pasta, hovedret og dessert. Den ene ret bedre end den anden. Hjemmelavet italiensk mad, når den er bedst.
Her er man ven – og ikke gæst
”Jeg er klar igen i aften,” meddeler jeg Gennaro. Måske en kende ivrigt. For nu griner han igen; ”Bare rolig. Jeg skriver dig på.” Han har en genert charme, der er svær at stå for. Og man fornemmer hans kærlighed til hotellet, hvor familien og personalet hygger om gæsterne, som var man en ven af familien. Han bliver lidt rørt, da jeg siger det til ham.
”Det er jeg virkelig glad for, du siger. Vi er ikke det mest moderne hotel eller det med flest stjerner. Men vi elsker det, vi laver. Og det tror jeg, at vores gæster kan mærke”.
Hotel Villa Maria er en unik oplevelse
Det er der ingen tvivl om. Jeg var forelsket i stedet 10 minutter efter ankomst. Stemningen. Atmosfæren. Udsigten. Følelsen af oprigtig gæstfrihed. Man mærker det med det samme. På Hotel Villa Maria driver man hotel med hjertet. Jeg har besøgt hundredvis af hoteller i mine mange år i rejsebranchen, og jeg drømmer altid om at finde noget unikt. Det lykkedes ikke altid. Men lige nu har jeg det som om, at jeg har fundet nålen i høstakken.
Sjæl, charme og hjerterum
Gennaro har ret i, at hotellet ikke er det mest moderne. Der er to etager med trapper og ingen elevator. Og nogle værelser har stadig loftsvifte i stedet for aircondition. Og hvis hans far ikke lige er der, så tager du selv nøglen i dueslaget. Nøglen! Ikke nøglekortet. De har heller ingen swimmingpool. Til gengæld har de en klassisk italiensk beach club, hvor man kan leje solsenge og parasoller i strandkanten. Men alt er præcis som det skal være. Det er som at være i en tidslomme. Man føler sig hensat til et gammelt badehotel med sjæl, charme og hjerterum. Man føler sig heldig.
Værelser med håndmalede flisegulve
”Vi har tænkt os at opgradere nogle af værelserne,” siger Gennaro, mens han viser mig et nydeligt lyst værelse med håndmalede fliser på gulvet, et flot badeværelse, klassiske møbler og franske skodder, der står på klem ud til en altan med en mageløs havudsigt.
”Nu må I ikke lave for meget om,” ryger det ud af mig. Gennaro beroliger mig med det samme: ”Nej, vi er ikke i gang med at lave et moderne hotel. Men vi er nødt til at følge med tidens krav om aircondition og wi-fi og den slags.” Jeg bor selv på et værelse med loftsvifte, og jeg har slet ikke skænket det en tanke. For med skodderne lukket, kan jeg lade dørene stå åbne ud til altanen, og der er hele tiden en let brise fra havet.
Gå ikke glip af middagen
Vi snupper en espresso i en lille krog af haven siddende under et tag af lilla bougainvillea. Snakker om løst og fast. Fodbold, familie og drømme om fremtiden. Og om mad. Det dufter fra køkkenet, og jeg skal liiiiige sikre mig, at jeg er skrevet op til middagen i aften. At han ikke har glemt mig.
”Du har en plads. Og jeg skal nok sige til min mor og min moster, at du glæder dig,” siger han og griner. Han kan sagtens grine. Han kan få den mad hver dag. Jeg er her kun et par dage. Og jeg glæder mig allerede til at klokken ringer. Til der igen er tid til antipasti – og de tre andre retter.
Vigtigt at vide om Hotel Villa Maria og Sant’Angelo
Hotellet er ikke egnet for gangbesværede. Det ligger på en klippetop med en helt vidunderlig udsigt, men man skal kunne gå både op og ned fra hotellet, hvis man skal nyde opholdet og byen i fulde drag. Den lille maleriske fiskerlandsby Sant’Angelo ligger på en klippeskråning og har et virvar af snørklede gader, hvor det hele tiden går enten op eller ned. Ved ankomst og ved afrejse sørger vi for hjælp til, at bagagen bliver transporteret op til og ned fra hotellet med en af de lokale golfbiler.
Byen har masser af små hyggelige restauranter, forretninger og købmandsbutikker, hvor I kan proviantere. Der er en lille bådehavn, hvor I kan melde jer på til diverse udflugter eller for en beskeden sum hoppe med på en af de små taxabåde, der sejler mellem Sant’Angelo og strandene ved Maronti Beach.
Hotel Villa Maria har sin egen beach club på stranden ved Sant’Angelo, hvor I har mulighed for at leje liggestole og parasoller. I kan bestille plads ved henvendelse i receptionen.
For flere forslag og tips til, hvad I kan se og opleve på Ischia, kan I klikke her: XXXXXXXXXX