Bestil et møde om en Bali-rejse
★★★★★ på Trustpilot
Dækket af Rejsegarantifonden
På denne side finder du fakta om Balis størrelse, beliggenhed, flag, religion og meget mere.
Bali er en ø og provins i Indonesien. Geografisk ligger Bali mellem øerne Java mod vest og Lombok mod øst. Den ligger i den sydlige del af Indonesien, ganske tæt på Ækvator, hvilket giver øen et tropisk klima.
Bali ligger i Det Indiske Ocean og er en del af den såkaldte Sundaø-gruppe i det sydøstlige Asien. Bali er kendt for sine smukke strande, rige kultur, kunst, dans, musik og spiritualitet.
Du kan se et kort med Balis seværdigheder her.
Bali dækker et areal på omkring 5.780 kvadratkilometer. Det gør den til en forholdsvis lille ø sammenlignet med mange af Indonesiens andre øer, men dens kulturelle og turistmæssige betydning er stor. Trods sin begrænsede størrelse rummer Bali en bemærkelsesværdig diversitet af landskaber, herunder bjerge, rismarker, regnskove og strande.
Ingen af Danmarks øer matcher præcis det nævnte areal på 5.780 kvadratkilometer, men Sjælland kommer tættest på.
Sjælland er den største ø i Danmark med et areal på ca. 7.031 kvadratkilometer.
Fyn er den tredjestørste ø med et areal på omkring 2.984 kvadratkilometer.
Balis hovedstad er Denpasar. Den ligger i den sydlige del af øen og er det vigtigste kommercielle og administrative center på Bali. Denpasar er også hjemsted for Ngurah Rai International Airport, det primære adgangspunkt for mange turister, der besøger øen.
Denpasar tilbyder en blanding af moderne faciliteter og rige kulturelle og historiske seværdigheder. Disse fem fortjener den rejsendes opmærksomhed:
Puputan Square: Et centralt torv i byen med et monument dedikeret til balineserne, der døde under en kamp mod hollandske kolonialister.
Bali Museum: Dette museum viser øens historie og kultur gennem forskellige kunstgenstande, arkæologiske fund og etnografiske udstillinger.
Badung Market (Pasar Badung): Denpasars største marked, hvor du kan opleve det lokale liv, købe friske produkter, håndværk og mange andre varer.
Jagatnatha Temple: Et stort statsligt hinduistisk tempel, som ligger ved siden af Bali Museum.
Bajra Sandhi Monument: Et monument dedikeret til Balis kamp for uafhængighed fra Nederlandene (se billedet ovenfor).
Størstedelen af befolkningen på Bali følger Balinesisk Hinduisme, som er en unik form for Hinduisme, der har udviklet sig på øen. Denne religion kombinerer aspekter af det traditionelle hinduistiske pantheon med balinesiske animistiske og lokale traditioner.
Nogle kendetegn ved den balinesiske hinduisme inkluderer:
Tempelkomplekser: Bali har tusindvis af templer, både store centrale templer og mindre hus- og landsbytempler. Nogle af de mest berømte inkluderer Besakih-templet, Uluwatu-templet og Tanah Lot.
Ceremonier og festivaler: Bali er kendt for sine mange religiøse ceremonier og festivaler. Galungan og Kuningan er eksempler på store festligheder, der fejrer sejren af det gode over det onde.
Offergaver: Du vil ofte se små flettede blade fyldt med blomster, ris og røgelse lagt på fortove, veje, templer og forretninger som en daglig dedikation til guderne.
Dans og musik: Balinesisk dans og gamelanmusik spiller en stor rolle i religiøse ceremonier, og de fortæller ofte historier fra hinduistiske episke værker som Ramayana.
Subak System: Dette er det traditionelle vandingssystem for rismarker på Bali, som både har en praktisk og en åndelig betydning og er anerkendt som UNESCO-verdensarvsted.
Selvom Balinesisk Hinduisme er den dominerende religion, findes der også mindre samfund af muslimer, kristne og buddhister på Bali. Disse mindre religiøse grupper lever overvejende i harmoni med den hinduistiske majoritet.
Bali har ikke sit eget officielle nationale flag, da det er en provins i Indonesien. Imidlertid har hver af Indonesiens provinser, inklusive Bali, et provinsielt emblem eller våbenskjold, som ofte er repræsenteret på provinsielle flag.
Balis flag er derfor et emblem, der indeholder en række symboler, der repræsenterer øens kultur og historie, herunder Mount Agung (det hellige bjerg på Bali), et tempel, og nogle gange også motiver, der repræsenterer øens kunst og håndværk.
Indonesiens flag er et simpelt tofarvet flag med to horisontale bånd: rødt ovenpå og hvidt nedenunder.
Flyvetiden fra Danmark til Bali (Ngurah Rai International Airport i Denpasar) afhænger af den specifikke rute og især antallet af mellemlandinger undervejs. Direkte flyvninger fra Danmark til Bali er sjældne, så du vil som absolut hovedregel have mindst én mellemlanding på turen.
Med en enkelt mellemlanding (for eksempel i Doha, Dubai, Singapore, eller Amsterdam) ligger den samlede flyvetid til Bali, inklusive ventetid ved mellemlandingen, mellem 16 til 20 timer.
Hvis der er flere mellemlandinger eller en længere ventetid, kan rejsen tage over 20 timer.
Bemærk, at tiderne er omtrentlige.
Check Point Travel bestræber sig altid på at finde flyforbindelser med kort flyvetid til Bali og generelt set. Du kan se rejsetiden, når du vælger en konkret afrejsedato på en konkret rejse på vores hjemmeside.
Du kan finde flere fakta om Bali på vores side om Bali vejr og klima.
Information om valuta, vacciner, rejsevejledning, drikkepenge mm. finder du under praktisk information om rejser til Bali.
Drømmer du om at opleve eksotiske Bali? Så tag et kig på et udvalg af vores rejser til Bali her. Du kan se alle vores rejser til Bali her.
17
dageFra kr. 14.150
Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn