Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Shutterstock 597977831

Fakta om Zanzibar

På denne side finder du fakta om Zanzibars størrelse, beliggenhed, flag, religion og meget mere.

Hvor ligger Zanzibar?

Zanzibar er en fascinerende øgruppe beliggende i Det Indiske Ocean, lige ud for Tanzanias østlige kyst i Østafrika. Øerne ligger mellem 25 og 50 kilometer fra fastlandet, og Zanzibar består hovedsageligt af to store øer: Unguja og Pemba. Unguja, ofte blot kaldt Zanzibar, er den største og mest befolkede ø, hvor hovedstaden Zanzibar City også findes.

Øgruppens strategiske placering har gennem århundreder gjort den til et vigtigt handelsknudepunkt mellem Afrika, Mellemøsten og Indien, hvilket har skabt en rig kulturarv og unikke traditioner.

Du kan se et kort over Zanzibars seværdigheder her.

Shutterstock 690400678
Kort

Hvor stor er Zanzibar?

Zanzibar består af flere øer, hvoraf Unguja og Pemba er de største. Unguja har et areal på cirka 1.666 kvadratkilometer, mens Pemba dækker cirka 988 kvadratkilometer. Samlet set har Zanzibar-øgruppen et areal på omkring 2.654 kvadratkilometer.

Dette betyder, at Zanzibar er omtrent 16 gange mindre end Danmark. 

Zanzibar hovedstad

Hovedstaden i Zanzibar er Zanzibar City, der ligger på øen Unguja. Byen er kendt for sin historiske bydel, Stone Town, som er på UNESCO-verdensarvsliste. Stone Town er berømt for sine smalle gader, historiske bygninger og livlige markeder.

Shutterstock 1088359319
Shutterstock 280137197

Zanzibar religion

Islam er den dominerende religion på Zanzibar, hvor størstedelen af befolkningen er muslimer. Derudover findes der små samfund af kristne og hinduer, hvilket afspejler øgruppens historiske handelsforbindelser og kulturelle mangfoldighed.

Zanzibar flag

Zanzibars flag består af tre vandrette striber i blå, sort og grøn med en lille hvid femtakket stjerne i det øverste venstre hjørne. Flaget symboliserer øgruppens tilhørsforhold til Tanzania og dets unikke identitet som en semi-autonom region, da de har egen regering og parlament og håndtere mange interne anliggender selv.

Zanzibar Flag
Flyvetid Til Zanzibar

Zanzibar flyvetid

Flyvetiden til Zanzibar fra Danmark afhænger af ruten og eventuelle mellemlandinger. Direkte fly til Zanzibar fra Danmark er sjældne, så de fleste rejser indebærer mellemlandinger i større internationale lufthavne som Doha, Dubai, Paris, Amsterdam osv. Den samlede rejsetid er typisk omkring 13-16 timer.

Zanzibar lufthavn

Zanzibar International Airport, også kendt som Abeid Amani Karume International Airport, ligger cirka 5 kilometer syd for Zanzibar City. Lufthavnen betjener både indenlandske og internationale flyvninger og er den primære gateway til øgruppen.

Ufthavn Zanzibar
Shutterstock 690400678

Zanzibar historie

Zanzibars historie er præget af handel, kolonialisme og kulturudveksling. Øerne har været beboet i tusinder af år og var en vigtig handelsstation for arabiske, persiske og indiske købmænd. I det 19. århundrede blev Zanzibar en britisk koloni og blev først en del af det selvstændige Tanzania i 1964.

Zanzibar sprog

Swahili er det officielle sprog på Zanzibar, men mange indbyggere taler også arabisk og engelsk. Swahili, som er en lingua franca (et fælles sprog) i Østafrika, er det mest udbredte sprog og bruges i administration, uddannelse og daglig kommunikation.

I Stone Town kan du opleve det langsomme lokale hverdagsliv.
Tidsforskel Zanzibar (1)

Hvad er klokken på Zanzibar?

Zanzibar følger East Africa Time (EAT), som er 3 timer foran Coordinated Universal Time (UTC+3). Øgruppen anvender ikke sommertid, så tidsforskellen mellem Zanzibar og andre steder forbliver konstant hele året rundt.

Tidsforskel mellem Zanzibar og Danmark

Danmark følger Central European Time (CET), som er UTC+1, og Central European Summer Time (CEST), som er UTC+2. Dette betyder, at tidsforskellen mellem Danmark og Zanzibar varierer afhængigt af, om Danmark er på sommertid eller ej.

  • Når Danmark er på vintertid: Zanzibar er 2 timer foran Danmark. Hvis klokken er 12:00 middag i Danmark, er den 14:00 på Zanzibar.
  • Når Danmark er på sommertid: Zanzibar er 1 time foran Danmark. Hvis klokken er 12:00 middag i Danmark, er den 13:00 på Zanzibar.

Valuta Zanzibar

Den officielle valuta på Zanzibar er den tanzanianske shilling (TZS). 1,0 DKK svarer til cirka 350-400 TZS. De fleste større hoteller og turiststeder accepterer også amerikanske dollars, og kreditkort som Visa og Mastercard kan bruges på mange steder.

Tag på det levende grøntmarked.
Shutterstock 597977831

Flere fakta om Zanzibar

Du kan finde flere fakta om Zanzibar på vores side om Zanzibar vejr og klima.

Information om vacciner, rejsevejledning, drikkepenge mm. finder du under praktisk information om rejser til Zanzibar.

Tag på en rejse til det eksotiske Zanzibar

Drømmer du om at opleve det skønne Zanzibar? Så tag et kig på et udvalg af vores rejser til Zanzibar nedenunder eller find alle rejserne her.

Pwani Beach

10

dage
Neptune Pwani Beach Resort & Spa
  • 7 nætter på det 5-stjernede Neptune Pwani Beach Resort & Spa
  • All Inclusive under hele opholdet
  • Stort udvalg af aktiviteter og udflugter
  • Forkælelse i resortets luksuriøse spaafsnit 
  • Snorkling ture blandt farverige fisk og skildpadder
  • Flyrejse, transfer, hotelophold og all inclusive

kr. 11.800

Fra kr. 11.200

Pris pr. person ved 2 voksne & 2 børn
AMP 8609

15

dage
Det bedste af Zanzibar
  • Indkvartering centralt i Stone Town i gåafstand fra alle seværdighederne
  • Gå på opdagelse på Stone Towns historiske markeder
  • 4 nætter på dejligt 3+ stjernet hotel på vestkystens bedste strand
  • 5 nætter på lækkert 4-stjernet resort på østkysten
  • God tid til afslapning, snorkling og dykning på Zanzibar
  • Inkl. fly, transporter, hoteller og måltider iht. beskrivelse

Fra kr. 15.900

Pris pr. person ved 2 voksne