Find din rejse
Voksne
- +
Børn
- +
Istock 1133962007

Phuket Old Town: En rejse gennem tiden

Phuket Old Town er hjertet af Phukets kulturelle og historiske arv. Beliggende på den østlige side af øen, tilbyder denne charmerende bydel en unik blanding af gamle verdens charme og moderne thailandsk kultur. Phuket Old Town er kendt for sine farverige bygninger, travle markeder og en blanding af kinesisk, portugisisk og thailandsk arkitektur, der fortæller historier om øens rige historie og kultur.

Historien bag Phuket Old Town

Phuket Old Town blev grundlagt i slutningen af det 19. århundrede under en tid med økonomisk vækst, drevet af tinminedrift, som tiltrak immigranter fra Kina og Portugal. Denne blanding af kulturer har sat sit præg på byens arkitektur og atmosfære. Byens gader er fyldt med velbevarede bygninger i sino-portugisisk stil, der vidner om en tid, hvor Phuket var et vigtigt handelscenter i regionen.

1 (1)
3

Arkitektur og bygninger

Den arkitektoniske stil i Phuket Old Town er en unik kombination af kinesisk og portugisisk indflydelse, kendt som sino-portugisisk arkitektur. Disse bygninger er kendetegnet ved deres farverige facader, dekorative fliser og buede vinduer. Mange af de gamle shophouses er blevet restaureret og omdannet til caféer, kunstgallerier, butikker og restauranter, hvilket gør det til et perfekt sted at udforske til fods.

Thalang Road er en af de mest berømte gader i Phuket Old Town og er kendt for sine farverige bygninger og livlige atmosfære. Her kan besøgende finde en blanding af traditionelle butikker, lokale restauranter og moderne caféer. En anden populær gade er Soi Romanee, som engang var kendt for sine bordeller, men nu er blevet en af de mest charmerende gader i byen med sine smukt restaurerede bygninger og hyggelige atmosfære.

Markeder og shopping

Phuket Old Town er hjemsted for flere markeder, der tilbyder en autentisk shoppingoplevelse. Sunday Walking Street Market, også kendt som Lard Yai Market, er et must-visit. Hver søndag aften forvandles Thalang Road til et livligt marked med boder, der sælger alt fra lokalt håndværk og souvenirs til lækker street food. Markedet er også et godt sted at opleve lokal musik og underholdning.

Phuket Weekend Market, også kendt som Naka Market, ligger lidt uden for Phuket Old Town og er et af de største markeder på øen. Her kan besøgende finde et stort udvalg af tøj, tilbehør, håndværk og antikviteter samt en række thailandske street food-retter, som giver en smagsoplevelse af det lokale køkken.

Kultur og kunst

Kulturen i Phuket Old Town er dybt forankret i dets historie og befolkningens blandede baggrund. Byen er hjemsted for flere templer og helligdomme, såsom Jui Tui Shrine og Put Jaw Temple, der er de ældste kinesiske templer i Phuket. Disse templer spiller en vigtig rolle i det lokale samfund og er populære besøgssteder under årlige festivaler som Vegetarian Festival.

Phuket Old Town er også et center for kunst og kultur på øen. Der er flere kunstgallerier og kulturcentre, hvor besøgende kan opleve lokal kunst og håndværk. Gaderne i byen er ofte udsmykket med gadekunst, som giver byen en moderne og kreativ atmosfære.

Kunst
4

Spisning og kulinariske oplevelser

Madelskere vil finde Phuket Old Town som et paradis med et bredt udvalg af kulinariske oplevelser. Byen byder på alt fra lokale gadekøkkener, der serverer traditionelle thailandske retter som pad thai og som tam, til hyggelige caféer og gourmetrestauranter, der tilbyder både thailandsk og internationalt køkken.

Raya Restaurant er en af de mest berømte restauranter i byen, kendt for sin autentiske thailandske mad og historiske omgivelser. For dem, der ønsker at prøve noget lokalt, er Mee Ton Poe et godt valg, berømt for deres Hokkien-stil nudler.