Thailand kort med seværdigheder
★★★★★ på Trustpilot
Dækket af Rejsegarantifonden
Når du rejser til Thailand, rejser du til sol og tropisk klima. Men du møder også en kultur, der er meget anderledes end den danske. Og det kan der komme en masse godt ud af. Med vores lille guide får du tre gode råde til, hvordan du får de bedst mulige oplevelser i mødet med thaierne og Thailand.
I Thailand er det - som alle andre steder - en god ide at lære nogle simple udtryk og fraser. Og noget af det mest grundlæggende er at lære at hilse. I Thailand giver man nemlig ikke hånd. Man sætter i stedet håndfladerne mod hinanden som vist på billedet og bukker let med hovedet. Jo højere man holder hænderne, jo større respekt viser man. Selve hilsenen lyder:
”Sawadee kaa!” hvis du er en kvinde og ”Sawadee krub!” hvis du er en mand.
Hilsenen bruges hyppigt, så du lærer det nok hurtigt.
Tak hedder i øvrigt ”Korb khun kaa!” for kvinder og ”Korb khun krub!” for mænd.
Prøv også med et smil. Thaierne er for de fleste vedkommende buddhister, og de værner om fred og harmoni. Du bliver mødt med smil, og hvorfor ikke gengælde det? Har du mod på det, så lav gerne lidt sjov. Det bliver helt sikkert værdsat, og det er en god måde at komme tættere på hinanden.
Undlad at udvise vrede. I Thailand er det vanærende og skamfuldt at hidse sig op i det offentlige rum – for dig. Vær i stedet høflig og tålmodig – og vedholdende, hvis situationen kræver det.
Undlad også at pege på andre med fingeren eller at vende dine fodsåler mod andre. Det anses for uhøfligt og respektløst.
Maden i Thailand er delikat med masser af frisk frugt og grønt, fisk og skaldyr i rigelige mængder, chili og karry og masser af ris. Og det er bare at give sig i kast. Det er billigt at spise ude, så du løber ikke den store risiko ved at prøve dig frem.
Ofte serveres maden i Thailand som deletallerkener, så flere kan smage retten. Og det er i øvrigt en gode måde at få smagt en masse på.
Køkkenet er ikke helt det samme i syd og nord, men en del retter er nationale.
Nogle af mine favoritter er:
Pad Thai: Båndnudler med bl.a. bønnespirer, lime og peanut samt grøntsager og kød i form af kylling, rejser eller okse.
Tom Kha: Suppe på kokosmælk med lime og urter med tomat, svampe og rejer/kylling/svinekød.
Pa Naang: Rød karryret med kokosmælk, grøntsager og kylling/svin/okse. Den kan være ret stærk!
Pad Krapow Gai: Lynstegt kylling med masser af thai basilikum (holy basil), chili og hvidløg
Sticky Rice med mango: En yderst populær dessert, som serveres med tyk kokosmælk, der er både sødet og saltet.
Hvis du gerne vil undgå meget stærk mad, så gør opmærksom på det ved bestilling. Al mad laves ved bestilling i Thailand, så det er nemt at tilpasse en ret. ”No hot” og ”No spicy” kommer man langt med.
Og ja! Gadekøkkenerne laver fantastisk mad, og du kan roligt kaste dig ud i det. En god tommelfingerregel i denne forbindelse er at se, hvad de lokale gør. Er der lokale kunder, så ved du, at maden er god.
En thai massage er en oplevelse for hele kroppen – og det er en dejlig en af slagsen. En rigtig thai massage omfatter fødder, lægge, lår, lænd, skuldre, nakke, arme og hænder, og du vil føle dig 10 år yngre efter en god massage.
Behandleren, som typisk er en kvinde, bruger både hænder, albuer, fødder og knæ i massagen, der består af en blanding af tryk og stræk, der bringer kroppen ud i forskellige yogastillinger.
Thai massage er – trods navnet – en massage-teknik med oprindelse i Indien. Massageformen kom senere til Thailand, hvor den blev meget udbredt og stadig er det. Massagen foregår fuldt påklædt og uden nogen former for olier eller cremer.
En foregår Thai Massage typisk på en madras eller måtte på gulvet og varer 60-90 minutter. Prisen svinger mellem 50 og 300 kr. og er dyrest på hoteller med mange stjerner.
Gør det en thai massage ondt?
Du kan selvfølgelig mærke en thai massage. Men det er ikke noget at være bange for. En god massage gør ikke mere ondt end at det er til at holde ud. Og synes du, at massøren tager for hårdt fat, så sig det.