★★★★★ på Trustpilot
Dækket af Rejsegarantifonden
Du kan få oplyst information om pas og visum på Udenrigsministeriets hjemmeside.
Som rejsebureau udsender vi vigtig information om pas og visum i forbindelse med et tilbud på en rejse.
Det er vigtigt, at du har de nødvendige vaccinationer, inden du rejser til Zanzibar. Derfor anbefaler vi, at du kontakter egen læge eller en rejsemedicinsk klinik for råd og vejledning. Gør det i god tid (min. 4-6 uger før afrejse), så du kan nå at få vaccinationerne på plads. På Udlandsvaccinationens hjemmeside kan du læse mere om de vaccinationer, der anbefales på rejser til Zanzibar. Som rejsende er det dit eget ansvar at sikre, at du har de anbefalede eller obligatoriske vaccinationer. Det er også den rejsendes eget ansvar at medbringe gyldige medicin- og vaccinationspapirer. Hvis du mellemlander, eller rejser mellem flere afrikanske lande, skal du også overholde disse landes vaccinationskrav.
Ved indrejse til Tanzania og Zanzibar kræves der i nogle tilfælde dokumentation for, at man har fået en vaccine mod gul feber senest 10 dage inden afrejse. Dokumentationen kræves, hvis man ankommer fra et land med risiko for gul feber - også hvis man har blot har været i lufthavnen i det pågældende land. Derfor kræver myndighederne en gul feber vaccine samt dokumentation herfor, hvis man kommer til Tanzania eller Zanzibar fra Kenya. Dette krav er vedtaget ved lov og skal følges.
Vi anbefaler altid, at vores rejsende tegner en rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda rejseforsikring.
Tanzania/Zanzibar er et meget fredeligt land. Men det er altid en god idé at orientere sig om forholdene og sikkerheden i det land, som man påtænker at besøge. Dette gøres bedst på Udenrigsministeriets hjemmeside. Her finder du råd og oplysninger til danske rejsende i en lang række lande og områder.
Mange flyselskaber har i dag online check-in på deres hjemmeside. Det betyder, at du som rejsende typisk kan foretage sædereservation fra 12 timer til 72 timer før afrejse.
På afrejsedagen anbefaler vi fremmøde minimum 2 timer før afgang. Da det kan variere på de forskellige luftfartsselskaber og i de enkelte lufthavne, anbefaler vi, at du undersøger den anbefalede mødetid på lufthavnens hjemmeside:
Generelt er det tilladt at medbringe 20 kg bagage pr. rejsedeltager og 7 kg håndbagage. Reglerne kan dog variere mellem flyselskaberne. Vi anbefaler derfor, at du undersøger de aktuelle regler på luftfartselskabets hjemmeside. Vi anbefaler desuden, at du tegner en bagageforsikring, da både luftfartsselskabets og vores ansvar som rejsebureau er begrænset ved forsinket eller bortkommen bagage.
Husk at eventuelle væsker i håndbagagen skal være pakket i en 1 liters plasticpose med lynlåslukning, inden du stiller dig i kø ved sikkerhedskontrollen. Hver beholder må maximalt indeholde 100 ml pr. stk. (max 1 liter i alt). Posen skal fremvises for sikkerhedspersonalet. Medicin fremstillet som væske, gelé eller lignende flydende former er undtaget fra reglerne for væsker i håndbagage. Det anbefales, at du allerede inden rejsen skaffer dokumentation for, hvilken medicin du medbringer i din bagage. Det er en god ide, at du tager den receptpligtige medicin med i håndbagagen. Så er du sikker på, at du har det på ferien, selvom den indcheckede bagage skulle blive forsinket. Vi anbefaler, at du opbevarer medicinen i den originale emballage, at du kun medbringer den mængde medicin, som er nødvendig (evt. plus et par dage), og at du inden afrejse har skaffet den nødvendige dokumentation for, hvilken medicin du medbringer. Elektronisk udstyr såsom bærbar pc, tablet eller kamera må gerne medbringes i håndbagagen, dog skal du tage det ud af tasken ved lufthavnens sikkerhedskontrol.
Vi gør opmærksom på, at toldfri varer i håndbagagen i form af væsker (parfume, kosmetik, cremer, spiritus m.m.) konfiskeres i forbindelse med flyskift i Europa. Det er som regel muligt at handle toldfrie varer i forbindelse med den sidste mellemlanding og/eller om bord på flyet, inden du når slutdestinationen.
Hvis du mangler bagage efter flyrejsen, skal du henvende dig til flyselskabet eller lufthavnens kontor for ”lost & found”, inden du forlader lufthavnen. Her skal du bede om en PIR-rapport (Property Irregularity Report). Med den i hånden kan du kontakte dit forsikringsselskab. Husk at gemme en kopi af rapporten som dokumentation for, at du har anmeldt problemet i rette tid.
En repræsentant for vores rejsearrangør på Zanzibar står klar til at modtage dig efter ankomst. Repræsentanten venter i ankomsthallen og har et skilt med dit navn på. Du bliver budt velkommen og modtager en kuvert med forskellig information om rejsemålet og kontaktoplysninger på vores lokale rejsearrangør, så du har mulighed for at komme i kontakt med dem under rejsen, hvis du har brug for det. Bemærk at der også er et nødnummer, som du kan ringe til uden for de almindelige kontortider.
Tidsforskellen i Zanzibar er 1 time foran Danmark om sommeren – og 2 timer foran om vinteren.
Valutaen på Zanzibar hedder Tanzanian Shilling (TZS). De fleste steder kan du også betale med USD. På de fleste hoteller er det ligeledes muligt at betale med kreditkort som for eksempel VISA eller Mastercard. Det er en god idé at have nogen kontanter med hjemmefra (USD). Både til visum i lufthavnen (50 USD pr. person), men også til at have til steder, der ikke tager kort - såsom gadesælgere, souvenirbutikker, små restauranter osv.
Der findes en række hæveautomater på Zanzibar, som tager mod internationale kreditkort. Du kan altid spørge personalet på jeres hotel efter den nærmeste hæveautomat. Vær opmærksom på, at mange mindre butikker og restauranter ikke tager imod kreditkort. Derfor er det en god idé at hæve nogle kontanter, så du har til indkøb, taxaer og mad på lokale restauranter. Bemærk, at der er en max grænse for hvor mange kontanter, der kan hæves pr. dag. Grænsen afhænger typisk af bank og korttype. Tal evt. med din bank inden afrejse.
Du bør ikke drikke vandet fra hanerne, men udelukkende købe vand på flaske. En flaske kildevand koster ikke ret meget og kan købes overalt.
Zanzibar har den samme strømstyrke som i Danmark. Mellem 220-250 V. Men stikkontakterne er som regel anderledes end vores herhjemme. Stikkontakterne er til "firkantede ben", så derfor er det en rigtig god idé at købe en adapter hjemmefra og medbringe på rejsen, så du er sikker på at have strøm til dit kamera, din telefon osv. På mange lodges og hoteller kan du låne en adapter, men det er rart at have sikkerhed for, at du altid kan oplade dine elektroniske apparater.
Det er skik at give drikkepenge på Zanzibar. Får du en god service på en restaurant, er det normalt at give cirka 10 procent i drikkepenge. Desuden er det normalt at give drikkepenge til stuepigen og den person, der bærer kufferten til og fra værelset.
De officielle sprog på Zanzibar er engelsk, arabisk og swahili - som alle tales af de fleste. Der findes desuden mange mindre stammesprog.
Den største religion på Zanzibar er Islam (cirka 99 procent af befolkningen).
Når du rejser til Zanzibar med Check Point Travel, inkluderer vi som udgangspunkt altid transport fra lufthavnen til dit hotel eller guesthouse og retur.
Efter endt safari - som kan opfattes som en lang udflugt i sig selv - vælger mange af vores kunder at rejse til Zanzibar og slappe af på smukke strande. Her er en del spændende udflugtsmuligheder, som vi nævner på de enkelte rejser. Se venligst et udvalg af ture og udflugter til Zanzibar her.
Blandt mulighederne er en tur til krydderimarkedet i hovedbyen Stone Town, en sejltur til Prison Island ud for Stone Town og se på de store og gamle aldabra-skildpadder, der kom til Zanzibar fra Seychellerne. Derudover kan du fra flere af strandhotellerne komme på snorkeludflugter osv.
På Zanzibar kan der være mærkbare forskelle på tidevandet afhængig af månens position. Nymåne og Fuldmåne giver generelt de største forskelle, men også jeres placering på Zanzibar har en betydning.
Vestkysten, hvor de fleste af Zanzibars eksotiske strande og bedste hoteller ligger, oplever nogle af de mest markante tidevandsforskelle, og der sker, at havet kan trækker sig helt op til 600 meter tilbage. Udover at være et interessant naturfænomen, giver lavvandet også mulighed for lange gåture på stranden, besøg i de lokale tangplantager og en mulighed for at komme tæt på det beskyttende koralrev ud for kysten. I forbindelse med lavvandet vælger de fleste gæster at benytte hotellernes dejlige pool-områder.
Østkysten oplever ikke samme tidevandsforskelle, nogle vil måske slet ikke ligge mærke til det, men da strandene generelt er en smule smallere end på Vestkysten vil vandet nogle gange gå op til hotellets afgrænsning eller til klipperne langs kysten - med undtagelse af Kendwa Beachs brede og indbydende sandstrand. Det er på mange måder fascinerende at opleve forskellen på Øst- og Vestkysten.
Det er ulovligt at medbringe plastikposer til Zanzibar/Tanzania. Forbuddet gælder alle former for plastposer, herunder også plastposer til toldfrie varer købt i lufthavn eller ombord på fly samt de små genlukkelige poser til væsker, cremer osv., der medbringes som håndbagage.
Overtrædelse kan medføre store bøder.
Hvis der mod forventning skulle opstå problemer på din rejse, så kontakt i første omgang vores lokale rejsearrangør på Zanzibar, der vil gøre deres bedste for at hjælpe dig. Ellers er du naturligvis også velkommen til at kontakte os. Du kan skrive til os på cpt@cpt.dk eller ringe til os på +45 86 13 77 44. Check Point Travel har åbent mandag til fredag fra kl. 09.00 til kl. 16.30. I særlige nødstilfælde uden for kontorets normale åbningstid kan vi kontaktes på nødtelefonnummer +45 69 13 31 11.
Sædereservationen forud for hjemrejsen kan du typisk foretage online 24 timer før afrejse. Tjek rejseplanen på www.checkmytrip.com for eventuelle ændringer i forhold til afrejsetidspunkt og check-in på Zanzibar. Det er en god idé, at du ankommer til lufthavnen i god tid inden afrejsetidspunktet – gerne 2,5 time før.